Important + Întrebări frecvente

În România, în acest moment există sute de trupe care pot cânta la evenimentul dumneavostră. Unele dintre ele, sunt formate din 3 membrii, altele sunt făcute între prieteni sau pentru a petrece timpul într-un mod deosebit. David&The Six Martini e mai mult decât o formaţie oarecare, în primul rând, datorită pregătirii celor care fac parte din ea, mai exact: studii superioare- Academia de Muzică (Conservator), prin dimensiuni (10 membrii+5 în staff), organizare (echipament complet, societate comercială) și profesionalismul de care am dat dovadă în faţa clienţilor noștri. Astfel, înainte de a colabora vă rugăm să parcurgeţi rubrica "Întrebări frecvente", deoarece există șanse mari ca multe din nelămuririle dumneavoastră să aibă deja răspunsul aici.

Îmi spuneți vă rog un preț aproximativ?

Întrucât suntem organizaţi ca și societate comercială, avem 15 angajaţi și plătim taxe. Nu există preţuri aproximative. Există o ofertă pe care o trimitem pe mail, după ce dumneavoatră ne daţi detalii cu privire la următoarele aspecte: tipul de eveniment, orașul, ora de începere, cât doriţi să cântăm, ce artiști mai participă la eveniment sau orice altă informaţie pe care o consideraţi relevantă în acest context.

Cântați toată noaptea, da?

NU. Six Martini nu cântă încontinuu pentru 8 sau 10 ore. Susţinem că nici o trupă profesionistă nu cânta non stop, însă există entităţii artistice care pot face asta. În cazul în care doriţi o trupă care cântă toată noaptea, sunteţi pe pagina greșită.

Cântați și muzica populară?

România are nouă (9) provincii istorice. Fiecare cu tradiţii populare minunate. A cânta muzica populară la un nivel cât mai înalt și să fie pe placul oltenilor, pe gustul ardelenilor, bănăţenilor sau al muntenilor este imposibil. Răspunsul este nu, nu cântăm muzica populară, dar avem în repertoriu multe piese în limba română.

Când putem să ne întâlnim?

În cazul în care aţi aflat de noi de la un client care a colaborat deja cu noi sau ne-aţi văzut/auzit la alt eveniment, știţi foarte clar cine suntem și ce putem face. Nu participăm la întâlniri de curtoazie. Credem mai degrabă ca o bună comunicare (mail, telefon, organizarea din timp) va duce la rezultatul pe care îl așteptaţi și pe care noi îl garantăm, în cazul în care suntem trataţi cu respect.

Putem negocia prețul?

Spre deosebire de 90% dintre cei care cântă la nunţi, noi emitem facturi și contracte pentru prestaţile noastre. Mai mult decât atât, echipa noastră este compusă din 10 muzicieni profesioniști, doi șoferi, luminist, sunetist, doi tehnicieni și un manager. E posibil ca preţul să fie mare pentru dumneavostră, însă pentru alţi clienţi preţul este unul normal, raportat direct la calitatea serviciilor. Totuși, nu suntem imposibili. În unele cazuri, dacă situaţia este potrivită pot să apară negocieri.

De ce aveți nevoie de atât de mult spațiu? Nu puteți cânta pe 18m2?

Prin contract cerem garantarea a minim 32 de m2 pentru a instala echipamentul nostru, sunet, scena, lumini și schela. Este foarte important să înţelegeţi că acestea sunt cerinţele noastre stricte, nu pretenţii. Dacă vă doriţi un eveniment reușit, trebuie să avem tot confortul cuvenit pentru a susţine actul artistic la un nivel înalt.

Sunt hotărât(ă). De ce nu puteți să îmi notați data în calendar?

Cu mare plăcere. Imediat după ce semnaţi contractul și plătiţi avansul. Nu există o altă modalitate de a rezerva o dată în calendarul Six Martini.

Patru reprize sunt prea puține. Puteți cânta mai mult?

În ultimii șase ani, am cântat la mai bine de 300 de nunţi și botezuri și peste 100 de petreceri de firmă, dar niciodată nu a fost cazul de mai mult de patru reprize. Dacă evenimentul dumneavoastră este structurat bine și aveţi și un DJ invitat, suntem convinși că toată lumea va fi mulţumită.

Aduceți și DJ, da?

La fel ca în cazul muzicii populare, fiecare cuplu sau client are anumite gusturi. Recomandăm să angajaţi un DJ din zona în care locuiţi sau pe care l-aţi mai auzit până acum. Noi o să îi punem partea de echipament la dispoziţie fără extracosturi.

Avem și alți artiști invitați, pot cânta pe instalația ce o aduceți?

Echipamentul pe care îl aducem cu noi este inclus ca și costuri în preţul pe care o să îl primiţi pe mail. Alţi artiști care sunt prezenţi pot să îl folosească, însă partea de asistenţă tehnică trebuie făcută de sunetiștii lor. De asemenea, în cazul unor trupe mari, gen Holograf sau Direcţia 5, vă recomandam să contactaţi o firmă specializată în sunet și echipament tehnic.

Mai e nevoie de alt echipament?

Cum am spus în alineatul precedent, în principiu noi suntem pregătiţi pentru mai multe tipuri de situaţii standard sau "normale". Săli de 200-500 persoane, cluburi, săli de conferinţă, săli speciale de evenimente, etc. Dacă arhitectura spaţiului în care urmează să ne desfășurăm activitatea este una mai specială (cupolă, triunghi, hala de peste 500 de persoane) cu siguranţă va trebui să angajaţi pentru partea tehnică o firmă specializată.

Trebuie să vă dăm și mâncare?

La evenimentele la care participăm trebuie să avem la dispoziţie același meniu ca oricare alt invitat.

De ce să plătesc și transport?

Când ieșim din Cluj-Napoca închiriem două mașini mari. Una pentru transportul nostru (15 persoane) și una pentru echipament. Preţul transportului va fi specificat mereu separat în oferta noastră și se constituie într-o sumă de bani pe care la rândul nostru o plătim colaboratorilor noștri.

Vă trimit listă de piese ce urmează să o cântați.

Pe site-ul nostru există o pagină numită "repertoriu". Această conţine o listă orientativă a pieselor cântate de trupă. De-a lungul anilor s-au cântat mult mai multe piese decât cele prezente în lista și în plus e posibil ca aceasta să nu fie actualizată. Dumneavostră puteţi să ne recomandaţi câteva piese pe care doriţi să le auziţi la eveniment. Playlistul complet și ordinea în care sunt cântate sunt prerogativele noastre. Deasemenea vă rugăm să ţineţi cont că de obicei nu cântăm la momentul intitulat "dansul mirilor".